018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Porodica dobila milionski račun za struju (VIDEO)

Komentari: isključeni

Decembarski račun za struju porodice Tošić iznosi blizu 1.700.000 dinara, i to za podrum u kome niko ne živi, a prosečni mesečni računi su do sada iznosili oko 400 dinara. Oni su uputili pismo rukovodstvu EPS-a, kao i ministarki energetike Zorani Mihajlović, ali odgovora još nema.

Porodica Tošić je, prema računici EPS-a, u decembru potrošila Skoro 100 hiljada kilovatsati električne energije. Tošići su, kažu, ovaj apsurdni račun pretvorili u šalu. Prema njihovim računicama, na osnovu prosečne mesečne potrošnje, kada bi platili ovaj račun, to bi bilo dovoljno za narednih 60 godina.

Od EPS-a bi želeli makar izvinjenje, a ono što ih je najviše pogodilo su, kažu, bahate tvrdnje rukovdstva da su decembarski računi potpuno ispravni, uprkos brojnim pritužbama potrošača.

Inače, reč je o brojilu koje meri potrošnju u podrumu njihove kuće, gde nema potrošnje, a računi za struju iznose oko 400 dinara. I za decembar su dobili dva računa sa ovim iznosom, očitana različitih datuma, i jedan milionski, odnosno “račun za Ginisa” kako su ga nazvali.

Tošići moraju doći do šaltera za reklamacije i da će račun biti ispravljen ukoliko je pogrešan, kažu u „Jugoistoku“ i dodaju da je verovatno greška u očitavanju potrošnje. U Nišu je bio još jedan “milionski račun”, ali je ova greška već ispravljena, tvrde u ovom privrednom društvu.

Povezane vesti