018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Porast maloletničkog nasilja u Srbiji (VIDEO)

Komentari: isključeni

U poslednjih nekoliko godina u Srbiji je sve učestalije maloletničko nasilje. Poslednji primer se dogodio u Novom Sadu kada je više maloletnika brutalno pretuklo profesora matematike, a jedan od osumnjičenih nema čak ni 14 godina.

Sve učestalije nasilje u kome su glavni vinovnici maloletna lica neuropsihijatar Tugomir Jovanović objašnjava poremećajem sistema vrednosti gde su mladima danas, nažalost, veći uzori kriminalci i estrada, a ne moralni, radni i pošteni ljudi.

Najveću odgovornost za ovakvo nasilničko ponašanje maloletnika Jovanović vidi u roditeljima i školama, ali i celom sistemu.

Ovakve pojave je skoro nemoguće iskoreniti, ali svakako može mnogo toga da se uradi na njihovom suzbijanju, čime bi trebalo da se pozabavi komletno društvo u Srbiji, objašnjava Jovanović.

Za ozdravljenje celokupnog društva, a samim tim i za promenu sistema vrednosti kod mladih, Jovanović naglašava i važnu ulogu medija, koji bi većim emitovanjem sadržaja koji promovišu prave vrednosti sigurno uticali na svest maloletnika.

Povezane vesti