018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Popunjavanje udarnih rupa od ponedeljka (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Od ponedeljka počinje krpljenje udarnih rupa, najpre na glavinim saobraćajnicama, a onda i u sporednim ulicama, kažu u Direkciji za izgradnju grada.

Rupe na kolovozima puniće hladnom masom, koja je privremeno rešenje do završetka tendera za Redovno održavanje.

Ako ne bude kiše, u ponedeljak će firma „Vodogradnja“ iz Pukovca početi da popunjava udarne rupe na niškim ulicama, ali hladnom masom, koja neće trajno da zakrpi rupe na kolovozima. Trideset tona mase utrošiće najpre za glavne saobraćajnice, kažu u Direkciji za izgradnju. Ova javna nabavka koštala je 320.000 dinara.

Tender za redovno letnje održavanje trebalo bi da bude uskoro završen, a sa izborom izvođača kasnilli su jer su se drugoplasirani i trećeplasirani ponuđač, „Trejsi Preduzeće za puteve Niš“ i „PZP Zaječar Štrabag“, žalile na neispravnost postupka. Republička agencija za javne nabavke odgovorila je da firma „MD gradnja“, koja je bila prva na tenderu, treba da dostavi dodatnu dokumentaciju.

Za Program redovnog održavanja ulica ove godine Grad je namenio sedamdeset miliona dinara, dok je za sela predviđeno četrdeset miliona. Sedamdeset miliona opredeljeno je i za periodično održavanje, odnosno za kompletnu obnovu ulica, dok je za seoske puteve budžet periodičnog održavanja 56 miliona dinara. U Direkciji kažu da su ove sume višestruko manje u odnosu na ranije godine, kada je za održavanje ulica i puteva bilo izdvajano i po milijardu dinara.

Povezane vesti