018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Popunjavanje lista želja do sutra u 16 sati (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Budući srednjoškolci liste željenih škola mogu da popune do sutra u 16 sati, a 6. jula biće objavljen raspored za upis.

Listu je najbolje popuniti na osnovu odnosa broja učenika koji imaju bolje rezultate i ukupnog broja slobodnih mesta u željenim školama, kaže rukovodilac Aktiva direktora osnovnih škola Robert Džunić.

Posle završnih ispita, buduće srednjoškolce sačekala je lista želja, a preporuka je, kao i svake godine, napisati što veći broj škola ili smerova. Ipak, svako se nada da će pohađati prvu željenu školu sa liste.

Teško je predvideti koja će biti donja granica osvojenih poena za upis u određenu školu jer ona uvek zavisi od rezulatata učenika koji žele da je upišu, kaže rukovodilac Aktiva direktora OŠ Robert Džunić. Ipak, svako će sigurno biti raspoređen u najželjenije škole ukoliko se malo pozabavi matematikom. U Nišavskom okrugu ima 3344 svršenih osnovaca, dok u gimnazijama, ekonomskoj i medicinskoj školi, za koje se đaci najviše interesuju, ima 1218 mesta.

Oni koji još ne znaju koju bi srednju školu želeli da pohađaju, mogu da odluče do sutra u 16 sati. Proveru liste kao i eventualne žalbe učenici mogu da podnesu 2. jula, a konačan raspored upisa biće objavljen 6. jula.

Povezane vesti