018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti
poplavni-talas-nis

Poplavni talas na jugu pod kontrolom

Komentari: isključeni

U Srbiji je situacija sa poplavama trenutno mirna i nema većih problema, ali se popodne očekuje nastavak padavina, pa su preventivno pojačane snage na jugu zemlje i prate se svi vodotokovi.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da će dodatnih 1.000 ljudi biti upućeno u potencijalno krizne tačke u istočnu Srbiju, a najverovatnije deo njih i na jug zemlje.

Dodatno ljudstvo biće upućeno na teritorije Niša, Bora, Zaječara, Raške, Vranja i Pirota dok je Kraljevo već pokriveno, i odatle će moći brzo da se reaguje ukoliko bude potrebe.

Prema informaciji RHMZ-a, u nedelju, u noći na ponedeljak i u ponedeljak pre podne očekuju se obilnije padavine, u većini mesta od 10 do 30 mm, a u istočnimm, južnim, jugozapadnim i centralnim delovima oko 40 mm.

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić ocenio je da će biti problematična noć između nedelje i ponedeljka, ako dođe do obilnijih padavina.

„U svakom slučaju, u delovima Srbije koji su pre par dana bili poplavljeni, čačanski, užički i novopazarski deo, i dalje se budno motri situacija“.

Kada je reč o velikim rekama, poput Dunava i Save, tu za sada nema problema, kod Šapca, takodje nema problema, Policija je u svakom trenutku spremna da angažuje 850 pripadnika Žandarmerije i oko 1.500 pripadnika interventnih jedinica, kako bi mogli da pruže pomoć u spasavanju i drugim aktivnostima, u zavisnosti od situacije kada su u pitanju poplave, izjavio je vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić.