018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Poplavljena domaćinstva u Jelašnici (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Nekoliko domaćinstava u Jelašnici je poplavljeno, jer preduzeće koje gradi Koridor 10 nije napravilo adekvatan prelaz preko tamošnje reke. Domaćini su ogorčeni i strahuju od novih padavina, jer nisu sigurni kako će sporni prelaz podneti nove kiše.

Dvorište Marine i Ljubiše Jovanovića iz Jelašnice, jutros oko 3 sata bilo je pod vodom dubine pola metra. Povrće zasađeno na 15 ari zbrisano je pod bujicom nastalom od Studenske i Kunovičke reke. Razlog – preduzeće angažovano na izgradnji koridora 10, na reci je postavilo cevi, koje nisu mogle da propuste nabujalu vodu. Vlasnici su se bezuspešno obraćali obezbeđenju građevinskog preduzeća. Obavestili su policiju, koja ih je uputila na vatrogasce, a oni na inspekciju.

Na ovom području bilo je poplava, ali tek pošto bi kiša padala neprekidno 15 dana. Ovako, reka je poplavila domaćinstva, posle slabe kiše, koja je padala tek nekoliko dana. Građevinska firma o kojoj govore, angažovala je bageristu nekoliko sati kasnije, pa je voda ubrzo očišćena. Šteta u dvorištima je medjutim ocigledna.

U međuvremenu firma koja gradi Koridor 10 kroz Jelašnicu proširila je sporni prelaz. Meštani, međutim, nisu sigurni da će ovako povećana propustljivost sprečiti dalje izlivanje.

Tvrde da ce zbog nastalih gubitaka tužiti prozvano građevinsko preduzeće, od kog će tražiti kako nadoknadu štete, tako obezbeđivanje rečnog prelaza, kako ne bi živeli u strahu od novih padavina.

Povezane vesti