018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ponovo otvoreno pitanje bezbednosti pruge u Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Dan nakon što je Slobodan T. poginuo kada ga je na pruzi kod Angroprometa povukao voz, ponovo se otvorilo pitanje bezbednosti u Nišu. Očevici objašnjavaju da je reč o nesećnom slučaju, jer se jakna nesrećnog čoveka zakačila za voz, a u Železnici Srbije kažu da je žrtva pretrčavala prugu na divljem prelazu. Građani su zabrinuti, jer se po ko zna koji put desila ovakva nesreća, i kažu da se pruga pod hitno mora izmestiti.

Nesreća se dogodila kod Angroprometove ambulante oko sedam sati izjutra. Voz na relaciji Niš-Dimitrovgrad, koji je, kažu, išao sporo, zakačio je jaknu 67- godišnjeg Nišlije, vukavši ga više od 50 metara po zemlji. Iako je, kažu svedoci, mašinovođa odmah zakočio, prolaznik je u međuvremenu pao ispod voza koji ga je vukao, i tu poginuo.

Policija saopštava da je Slobodan T. nastradao na licu mesta, a Železnica Srbije da se tragedija dogodila na divljem prelazu. Ovakva nesreća na Paliluli dešava se po ko zna koji put, što iznova otvara pitanje koliko su pruge u centru grada bezbedne. U više navrata ni same rampe se nisu spuštale. Mnogi jesu neoprezni, ali svakako razloga za zabrinutost ima, kažu građani.

Na prugama u Nišu u poslednje 2 -3 decenije stradalo je i mnogo dece. Jedan je od tragičnih događaja, koji je ostao upamćen, smrt  braće koji su pošli po badnjak 6. januara 2010. Putnički voz koji je saobraćao iz Preševa za Niš, na železničkom mostu na otvorenoj pruzi naleteo je na braću koji su tada imali 12 i 19 godina, usmrtivši ih na licu mesta. Taj divlji prelaz preko Morave zabranjen je za pešake, meštani ga nazivaju i ukletim, jer je do sada odneo 5 žrtava.

 

 

Povezane vesti