018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ponovo odloženo suđenje osmorici žandarma

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Početak suđenja osmorici pripadnika Žandarmerije, koji se terete za prebijanje Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojice vojnih policajaca koji su bili sa njima, ponovo je danas odložen za 30. april u Višem sudu u Beogradu.
Suđenje je odloženo zbog sprečenosti sudije Svetlane Aleksić, saopštila je prisutnima u sudnici sudija Zorana Trajković.
Prethodno suđenje je krajem marta odloženo, jer nisu svi optuženi primili optužni predlog.
Inače, kada suđenje počne planirano je saslušanje optuženih, a naredni termin kada bi trebalo da budu saslušani oštećeni, odnosno brat premijera Aleksandra Vučića i brat gradonačelnika Beograda Siniše Malog, kao i pripadnici Vojne policije, biće naknadno određen.
Više tužilaštvo u Beogradu tereti pripadnike Žandarmerije da su kao saučesnici izvršili krivicno delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje.
Komandant voda Žandarma tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja, u vezi sa njihovim učešćem u događajima na dan održavanja Parade ponosa.
Na optuženičkoj klupi su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.
Prvo osnovno javno tužilaštvo odbacilo je početkom februara krivične prijave protiv dvojice vojnih policajaca koje je podneo zaštitnik gradana Saša Janković.
Taj incident dogodio se 28. septembra prošle godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu, kada je u centru grada bilo pojačano prisustvo policije, iz bezbednosnih razloga.
O incidentu postoji i video zapis koji su objavile gotovo sve televizije.
Pripadnici Žandarmerije su tukli Andreja Vučića, brata premijera Aleksandra Vučića, Predraga Malog, brata gradonačelnika Beograda Siniše Malog i dvojicu pripadnika „Kobri“ koji su bili sa njima.
Tanjug 20.04.2015 10:24
Foto Tanjug, M. Đoković