018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pomoć za niškog paraolimpijca

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Najjača svetska kompanija u prozvodnji protetičkih, ortopedskih i ortotičkih materijala „Otobock“, poklonila je niškm reprezentativcu plivačkog kluba za osobe sa invaliditetom „Delfin“, Nemanji Tadiću, kompletnu protezu čija je vrednost 8.000 evra.

„Otobock“ na ovaj način želi da pomogne Nemanji da ode na Paraolimpijske igre 2016. godine u Rio De Žaneiro. I Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja na ovaj način dobili su veliku pomoć ove kompanije, s obzirom da fakultet godinama unazad sprovodi najsavremenije programske sadržaje na svim nivoima adaptivnog fizičkog vežbanja i sporta osoba sa invaliditetom.

Plivača akademskog kluba za osobe sa invaliditetom „Delfin“ i reprezentativca Srbije Nemanju Tadića već za dva dana očekuju evropske Paraolimpijske igre za mlade u Brnu, gde se nada dobrom rezultatu. Protezu koju je dobio danas kao donaciju kompanije „Otobock“ bitno će mu pomoći u daljem takmičenju i nastojanju da se kvalifikuje 2016. godine na paralompijske igre u Rio de Zaneiru.

Kompnija „Otobock“, postoji od 1919. godine, a u Srbiji posluje desetak godina.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu već nekoliko godina sprovodi najsavremenije programske sadržaje na svim nivoima iz adaptivnog fizičkog vežbanja i sporta osoba sa invaliditetom.

 

 

Povezane vesti