018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pomoć pčelarima

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Ministartsvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede 1. put ove godine dodeliće subvencije za razvoj pčelarstva u celoj Srbiji.

Zainteresovani pčelari mogu, po specijalnim uslovima, da konkurišu tokom avgusta, a predviđena suma je 500 dinara po košnici.

Razvoj pčelarstva može da poveća sveukupne prinose u poljoprivredi, jer se tako poboljšava oprašivanje. Država planira da za podsticaj pčelinjih društava isplati oko četiristo hiljada pčelara, ukupan fond je dvesta miliona dinara, a po određenim, novim uslovima, može da se prijavi svaki pčelar iz Srbije.

Novčana pomoć svakako će biti značajna za razvoj ove delatnosti, koja u Nišu nije na zavidnom nivou. Pčelare treba podstaći da nastave sa širenjem pčelinjaka i proizvodnjom meda, čiji svi viškovi idu u izvoz i državi donose značajna devizna sredstva.

Konkurs je, za sve zainteresovane, otvoren od 1. do 31. avgusta, a ukoliko proizvođači imaju bilo kakve nedoumice oko apliciranja, mogu se obratiti Poljoprivrednoj savetodavnoj službi Niš, koja se nalazi u Leskovačkoj br. 4 ili na telefon 018-264-932.

 

 

 

Povezane vesti