018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pomoć osobama sa invaliditetom jedan od prioriteta Grada (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Danas se obeležava Svetski dan osoba sa invaliditetom sa ciljem da se ukaže na probleme i pomogne njihovo rešavanje. U obeležavanje se uključio i Grad Niš. Grad će učiniti sve, a u skladu sa finansijskim mogućnostima, da pomogne osobama sa invaliditetom kako bi im olakšali život koliko je to moguće, rečeno je na svečanoj sednici Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. Arhitektonske barijere, diskriminacija, visoka stopa nezaposlenosti samo su neki od problema sa kojima se osobe sa invaliditetom svakodnevno susreću.

Procenjuje se da oko 10 odsto svetskog stanovništva živi sa nekim oblikom invaliditeta, a slična situacija je i u našoj zemlji. Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić istakao je da će jedan od primarnih zadataka biti da se na svim značajnim lokacijama u gradu postave invalidske rampe, kako bi ova populacija nesmetano mogla da obavlja svoje aktivnosti, bez bojazni da će ih arhitektonske prepreke u tome sprečiti.

Da je gradu stalo da unapredi položaj osoba sa invaliditetom, govori i to što je nedavno osnovan savet za rad sa ovom populacijom.

Cilj je, kaže gradonačelnik Perišić, da se pomogne svim osobama sa invaliditetom u gradu i to ne samo kroz periodične aktivnosti već permanetno konstantnim akcijama, koje bi imale za cilj da se, pre svega, kod ostalih građana podigne nivo svesti o neophodnoj solidarnosti sa invalidima.

Povezane vesti