018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pomoć najugroženijima i 2014. (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Socijalno najugroženije Nišlije i u narednoj godini mogu da računaju na pomoć Grada. Usluge i budžetska sredstva nisu smanjena, a rad narodne kuhinje biće posebno organizovan. Na jednoj od poslednjih sednica Skupštine grada odlučeno je da narodna kuhinja umesto 1. januara počne sa radom 1. aprila.

Sedam ili dve hiljade Nišlija na gradskom kazanu? Ovaj odgovor stiže u naredna tri meseca. Toliko treba gradskoj vlasti da uporedi i primeni iskustva drugih gradova u radu sa socijalom. U većini je broj socijalno ugroženih u odnosu na broj stanovnika manji nego u Nišu. Naši uslovi su, kažu u gradskom veću, fleksibilniji.

U 2014. socijalna davanja su sedamdeset dva miliona, šesnaest više nego u 2013. Vlast obećava – u narednoj godini čeka nas jasnije finanisranje udruženja osoba sa invaliditetom . Kriterijumi su stroži.

Ni kod osoba sa invaliditetom nema izmena u davanju iz budžeta. Deset milona čeka ih i u narednoj godini. Nišlije su kroz gradsku kasu do sada finansirale 16 organizacija koje se bave osobama sa hendikepom .

 

 

 

 

 

Povezane vesti