018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pomoć Milivojevićima stigla od školskih drugova (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Učenici i nastavnici škole “Bubanjski heroji” donirali su dva kreveta sedmočlanoj porodici Milivojević koja živi u veoma teškim uslovima. Cilj njihove akcije je, pored pomoći ugroženima, promocija humanosti, plemenitosti i saosećajnosti, kažu u Učeničkom parlamentu.

U staru kuću od 35 m2, u kojoj živi sedmočlana porodica Milivojević, stigla su dva nova kreveta. Zahvaljujući učenicima i nastavnicima osnovne škole “Bubanjski heroji” osmeh se na kratko vratio na lica mališana – najstarijeg jedanaestogodišnjeg Miodraga, njegovih sestara Miljane i Milunke, brata Milidara i najmlađeg četvorogodišnjeg Momčila. U svojoj skromnoj spavaćoj sobi, koju dele sa roditeljima, ugostili su Učenički parlament.

Učenici OŠ “Bubanjski heroji” su srećni, jer su pomogli ovoj porodici, a njihovom akcijom, kažu, žele da promovišu plemenitost, solidarnost i saosećanje sa najugroženijima.

Nakon 2 godine života u mraku, porodica Milivojević sada ima bolje uslove za život zahvaljujući humanitarnoj akciji lista „Blic“ i mnogobrojnim donatorima. Sada imaju struju, novi šporet i frižider, a kućica je i okrečena.

Milivojevićima je svaka pomoć dobrodošla. Mariola i Dragiša svoje petoro dece izdržavaju od socijalne pomoći i sezonskih poslova. Troje starijih mališana koji pohađaju školu “Bubanjski heroji” su, uprkos nemaštini, vrlodobri đaci. U ovakvim uslovima je teško, ali kako kažu, zahvaljujući humanosti mnogih ljudi, uspevaju da svoju decu da izvedu na pravi put.

Povezane vesti