018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pomoć i podrška streljačkom klubu

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Gradska opština Pantelej pomoći će Streljačkom klubu Niš. Za početak obećavaju da će obezbediti prevoz kad god je to potrebno, povremenu finansijsku pomoć i pravnu podršku. Najbolji niški i srpski strelci treniraju u zgradi koja prokišnjava i gde krov može da se sruši svakog trenutka.

Nišlije godinama daju najbolje strelce, a pehari i medalje rezultat su talenta, vrhunskih treninga, opreme, ali ne i uslova. Streljana u kojoj se pripremaju srpski državni prvaci i olimpijci potpuno je dotrajala.

Pred kraj karijere višestruka srpska olimpijka Lidija Mihajlović ne odustaje od borbe. Želi da generacijama koje dolaze obezbedi bolji prostor, a Gradska opština Pantelej prva je ponudila pomoć.

Više od 40 godina posvećen streljaštvu, 6 godina selektor,  Zoran Stojiljković veruje da će oni koji dolaze, trenirati u boljim uslovima

Streljački klub u Nišu osnovan je 1881. Ktitor Jovan Apel ostavio je u amanet veliko imanje koje je kasnije nacionalizovano. Danas klub plaća kiriju u centru grada i čeka da se vrati bar deo imanja. Članove kluba, zaljubljenike u streljaštvo, šampione i medalje više niko i ne broji. To se valjda podrazumeva.

Povezane vesti