018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Položen kamen temeljac za trafo-stanicu „Niš 15″ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Trafo-stanica „Niš 15″ u Doljevcu jedan je od kapitalnih projekata Privrednog društva Jugoistok, investicija vredna dva miliona i šeststo hiljada evra obezbediće stabilno i pouzdano snabdevanje električnom energijom Doljevca i Niša, kao i razvoj radnih zona Doljevac i Međurovo, istakao je Životije Jovanović, zamenik generalnog direktora Elektro-privrede Srbije prilikom polaganja kamena temeljca.

Sa 37 milijardi kilovatsati, Elektroprivreda Srbije prošle godine zabeležila je rekordnu proizvodnju električne energije. EPS će ove zime, i pored velikih šteta koje su pretrpele termoelektrane sa površinskim kopovima zbog poplava, uspeti da proizvode dovoljno električne energije za predstojeću zimu, izjavio je na svečanosti prilikom polaganja kamena temeljca za novu trafo-stanicu „Niš 15″ u Doljevcu, prof. dr Aca Marković, predsednik Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije.

Privredno društvo „Jugoistok“ Niš primer je kako treba napraviti zaokret u poslovanju. Smanjiti gubitke, povećati naplatu i investirati u kapitalne objekte koji će biti garant stabilnog snabdevanja i zamajac industrijske proizvodnje.

Pored pozitivnih rezultata u poslovanju, Privredno društvo „Jugoistok“ obezbedilo je dovoljno sredstava za izgradnju kapitalnih objekata, trafo-stanica koje će poboljšati stabilnost u snabdevanju električnom energijom.

U „Jugoistoku“ kažu da će trafo-stanica “Niš 15” biti stavljena u funkciju jula 2015. godine. Sa ulaganjem u elektroenergetska postrojenja nastaviće se i naredne godine. Biće zavrsena trafo-stanica u Sokobanji, upravna zgrada u Vranju, a biće dosta investirano i u niskonaponsku mrežu, najavio je direktor Bulatović.

Povezane vesti