018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Polovičan odziv za drugi krug male mature (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi:

Od 105 prijavljenih učenika za drugi krug male mature, na ispite je izašlo njih 45, kaže načelnik školske uprave Živomir Jovanović. Kako kaže, ne zna se sta je razlog ovakvom polovičnom odzivu, ali ističe da je polaganje proteklo bez problema i da će svi biti raspoređeni u one škole u kojima je ostalo slobodnih mesta.

Polaganjem kombinovanog testa, završen je i drugi krug male mature na koji su izašli učenici koji su iz različitih razloga bili sprečeni da testove popunjavaju u junu. Načelnik školske uprave, Živomir Jovanović, ističe da je trodnevno polaganje proteklo bez problema.

Načelnik je najavio i da će ovih dana sa direktorima škola razgovarati o tome zbog čega se od 105 prijavljenih učenika njih 60 nije pojavilo na završnom ispitu.

Jovanović očekuje da će ovi učenici testove polagati naredne godine, jer bez završnog ispita, kako kaže, nije moguće upisati nijednu školu.

Posle dešifrovanja i pregleda testova, svi đaci koji su polagali testove biće raspoređeni u one škole gde je ostalo mesta, a obrazovnih profila je, kaže Jovanović, sasvim dovoljno.

Povezane vesti