018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Poljoprivrednicima dodeljeni ugovori za dobijanje podsticajnih sredstava (VIDEO)

Sto pedeset i jedan proizvođač iz Niša potpisao je ugovore sa resornom gradskom Upravom za dobijanje podsticajnih sredstava preko niškog Fonda za razvoj poljoprivrede.

U ovoj godini za ove namene izdvojeno je ukupno 11,7 miliona dinara, koji će poljoprivrednicima biti dodeljeni do kraja godine. To je samo jedan od načina da se zadrže mladi na selu što je i prioritet grada u narednom periodu, rekao je, prilikom uručenja ugovora, gradonačelnik Niša prof dr Zoran Perišić.

Dvadesetčetvorogodišnja Maja Petrović jedna je mladih poljoprivednika koji su ove godine preko Uprave za poljoprivredu dobili podsticajna sredstva za razvoj svoje proizvodnje. Kako kaže, ovo je prvi put da je dobila novac iz gradskog budžeta za bolje uslove rada na svom seoskom imanju u Popovcu.

Ima i onih poljoprivrednika koji godinama razvijaju svoju primarnu proizvdnju, i kako kažu, pomoć Grada im svakako znači za obnovu zastarele mehanizacije.

Sva registrovana poljoprivredna gazdinstva dobila su sredstva u visini polovine njihove investicije bez PDV-a, a iznosi subvencija su u zavisnosti od programa za koji su poljoprivrednici konkurisali od 20.000 do pola miliona dinara.

Ovogodišnje subvencije predviđene su za podizanje višegodišnjih zasada, nabavku mehanizacije i sistema za navodnjavanje, kao i opreme za preradu mleka i pakovanje meda, kaže načelnik Uprave za poljoprivredu i razvoj sela Saša Stoiljković.

Poljoprivrednim fondom za poboljšanje kvaliteta života i ekonomskog razvoja na seoskom području ove godine predviđeno je ukupno jedanaest i po miliona dinara.

Povezane vesti

  • Milos

    Svaka pohvala na posticajnim srestvima ali bi trebalo da se pridrzavaju ugovorom da se kupuje ono sto je namenjeno I da grad ispati srestva u roku sto je definisano ugovorom