018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Političari protiv privatizacije gradskih televizija

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Lokalne samouprave u Kragujevcu, Subotici i Pančevu usprotivile su se privatizaciji gradskih televizija. Protiv je i Odbor za informisanje Skupštine Vojvodine. O Nacrtu novog zakona o informisanju i sutra se razgovara u Beogradu i Kragujevcu.

Ne smiruje se bura oko Nacrta zakona o informisanju koji predviđa privatizaciju gradskih televizija. Ovih dana tome se usprotivila Skupština grada Subotice. Zvaničnu podršku lokalnoj televiziji pružilo je i Gradsko veće Kragujevca. U međuvremenu, Kragujevčani u utorak, 26. marta, mimo OEBS-a, organizuju Javnu raspravu o medijskom zakonu.

Protiv novog Zakona o informisanju je i Savez vojvođanskih Mađara. Odbor za informisanje Skupštine Vojvodine još je konkretniji, traži povlačenje ovakvog Nacrta. O medijskom zakonu raspravlja se u utorak i u Beogradu. Gašenjem „Studija B“, Beograđani bi ostali bez jedine lokalne televizije.

Podrška političara gradskoj televiziji pružena je i u Nišu. Gradonačenik, Skupština Grada, i pojedini političari do sada su u više navrata rekli da su protiv gašenja NTV-a. I premijer je potvrdio da Nišlije treba da imaju svoju gradsku televiziju, kao i Beograđani. Javna rasprava, koju je OEBS organizovao u Nišu, takođe je dovela u pitanje  Nacrt zakona o informisanju, koji predviđa privatizaciju gradskih televizija. Ovakav predlog zakona podržavaju članovi Medijske zajednice.

Povezane vesti