018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Policijska hronika

Komentari: isključeni
Tagovi:

Pokušaj ubistva, proizvodnja oružja, kilogram marihuane i napad na policajca – slika je prošlonedeljne policijske hronike.

Svi učesnici pucnjave u kafani „Želja“ uhapšeni su, kao i dvojica proizvođača marihuane. Jednomesečni pritvor određen je i dvojici razbojnika koji su opljačkali Poštu u naselju Ratko Jović, krajem decembra prošle godine.

Četrdesetsedmogodišnji Nebojša R. tereti se za ubistvo u pokušaju i nasilničko ponašanje, Dvadesetpetogodišnji Miloš P. I dve godine mlađi Petar J. privedeni su zbog izazivanja opšte opasnosti, jer su osumnjičeni za proizvodnju i nošenje oružja, kao i zbog nasilničkog ponašanja, a Danijel S, Dalibor M. i Slobodan I. će pred sud ići zbog nasilništva. Kako je potvređeno u Osnovnom sudu učesnici su se u 1 sat nakon ponoći prvo verbalno raspravljali, zatim su započeli tuču tokom koje je ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja, ali na sreću niko nije bio povređen.

Svi optuženi uhapšeni su 13. januara, a dva dana ranije policija je privela i dvojicu mladića, devetnaestogodišnjeg Stefana M. i dvadesetpetogodišnjeg Miroslava P, koji su krajem decembra, uz pretnju nožem, od radnice Pošte u naselju Ratko Jović oduzeli 71.000 dinara. Osumnjičenima za ovo krivično delo takođe je određen jednomesečni pritvor.

Trideset dana pritvora određeno je i dvojici mladića iz Niške banje, Mihajlu P. i Slobodanu P,  jer je kod njih 9. januara pronađeno oko kilogram marihuane, a dan kasnije tridesetdvogodišnji Srđan V. je na železničkoj stanici napao policajca, koji ga je legitimisao. Srđan se takođe nalazi u jednomesečnom pritvoru.

Nije neuobičajeno da tokom praznika ima više razbojništava i nasilja, kažu u policiji, a u Osnovnom i Višem sudu su potvrdili da se protiv svih osumnjičenih sprovodi istraga.

Povezane vesti