018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Policija vodi istragu o grafitu na džamiji (VIDEO)

Komentari: isključeni

U subotu, 7 septembra, nešto posle 22:30 za sada nepoznati počinioci ispisali su na Islam-aginoj džamiji u centru Niša grafit: „1389″, iako je ovaj deo grada  pod stalnim policijskim nadzorom, kaže za NTV portoparol Policijske uprave u Nišu Lidija Pavlović.

Grafit se, kako kažu u policiji, pojavio kasno uveče u subotu, iako je u ovaj deo grada još 2004. godine uveden takozvani „skraćeni policijski rejon“, a iz  Policijske uprave kažu da je evidentno reč o propustu dežurnog pozornika.

- Verovatno nije bio na liniji kretanja ili je bio negde iza objekta i mi ćemo disciplinski sagledati slučaj – izjavio je ranije  Aleksandar Slavković iz Policijske uprave u Nišu.

“Autor” grafita još nije uhvaćen, ali je uviđaj izvršen i, kako kažu u Policiji, rade na otkrivanju počinioca. Podsećamo da je džamija iz 1720. godine oskrnavljena poslednji put pre manje od dva meseca, kada je sredinom jula na njoj ispisano: „Ratko Mladić”.

Iz Direkcije za izgradnju grada su nam rekli da će preduzece „Kika gradnja“ u najskorije vreme besplatno ukloniti grafit koji je tokom vikenda ispisan na džamiji.

Povezane vesti