018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Policija nije bila zadužena da čuva oružje na aerodromu

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da policija nije bila zadužena da čuva oružje koje je nestalo iz magacinskog prostora na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.
“Policija radi na utvrđivanju činjenica da li je stvarno nestalo tih 20 škorpiona ili su oni isporučeni pa je došlo do greške prilikom evidentiranja. Istraga će utvrditi šta je u pitanju”, rekao je Veljović u Užicu gde je boravio povodom obeležavanja Dana grada.
Iz magacina na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu sinoć je nestala određena količina automatskog naoružanja, saznaje Tanjug.
Automatsko oružje je nestalo iz magacina u bescarinskom prostoru, a bilo je namenjeno izvozu.
Kako prenosi „Blic“, nestala su dva sanduka sa 20 „škorpiona“.
„Škoprioni“ su vlasništvo firme „Zastava oružje“ koje je firma „Jugoimport SDPR“ kao komisionar trebalo da izveze u inostranstvo, pošto je „Zastavin“ kupac nedavno odustao od posla, navodi se na sajtu tog lista i dodaje da se u magacinu u bescarinskoj zoni nalazilo više od 2.000 komada oružja.
Prema informacijama lista, istraga je započeta juče oko 19 časova kad su na aerodromu otvorili magacin i videli da u njemu nema uskladištenog oružja.
Uviđaj su obavili osmo i drugo odeljenje beogradske policije, u prisustvu tužioca, koji su popisali serijske brojeve oruzjza koje nedostaje i uzeli snimke nadzornih kamera u cilju razjašnjenja okolnosti pod kojima je došlo do ovog skandala.
TANJUG 09.10.2014 14:08
Foto Tanjug/N. Milošević