018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Policija je nakon deset dana ponovo na ulicama (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Sindikati policije dogovorili su sa Ministarstvom da novi kolektivni ugovor bude napravljen do 13. oktobra, i da im do kraja godine budu isplaćene naknade za prevoz za dva meseca, kaže Dragan Zlatanović predsednik Nezavisnog sindikata policije Niš.

Policija veruje da im ni plate neće biti dodatno umanjene i da će ostali zahtevi zbog kojih su štrajkovali 10 dana biti ispunjeni.

Policija je nakon deset dana ponovo na ulicama. Sve službe rade uobičajeno jer su, kažu u Nezavisnom sindikatu policije, sa Ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem dogovorili da zahtevi policije budu ispunjeni.

Nikolić je kazao da je danas na sastanku u Ministarstvu dogovoreno da počne rad na novom kolektivnom ugovoru koji bi trebalo da bude napravljen do 13. oktobra, a dogovoreno je i da se do kraja godine isplati naknada za prevoz za dva meseca, a da od januara 2015. isplata te naknade bude redovna.

Kako je Nikolić naveo, uskoro će policajci dobiti nove čizme, a do 10. decembra 10.000 policajaca bi, po dogovoru, trebalo da dobije nove uniforme.

„Dogovorili smo realizaciju svih naših zahteva i mislim da će svi posle uspešno realizovanog štrajka i nastavka dijaloga biti veoma zadovoljni“, rekao je za B92 Velimir Lukić, predsednik Nezavisnog sindikata.