018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Policajci u štrajku (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Danas u 7 časova izjutra širom Srbije počeo je najavljeni štrajk pripadnika policijskih uprava. U niškom ogranku Nezavisnog policijskog sindikata kažu da potpuno podržavaju svoje kolege iz cele zemlje, i da se apsolutno slažu sa zahtevima više od polovine policajaca u celoj zemlji. Ističu da će, ukoliko dobiju naređenje da obezbeđuju šetnju povodom Parade ponosa to naređenje i ispuniti, ali da državni organi moraju da shvate da su zahtevi realni, i da bi trebalo da ih što pre ispune.

I članovi niškog ogranka Nezavisnog policijskog sindikata pridružili su se štrajku kolega iz cele zemlje. Kažu da su saglasni sa svim zahtevima, i da su oni neminovnost kako bi policija mogla korektno da obavlja svoj posao. Tvrde da su već godinama u teškom položaju, da rade sa zastarelom opremom, i da im smanjne plata dodatno otežava život.

Iako se u javnosti spekuliše da je štrajk zakazan zbog najavljene parade ponosa, niški predstavnici NPS-a kažu da je protest zakazan ranije, ali da će ukoliko dobiju naređenje da obezbeđuju skup, to i ispoštovati. Međutim, upozoravaju da su sada u nezavidnom položaju jer je u toku i štrajk advokata.

Osim Nezavisnog policijskog sindikata, štrajk podržavaju i članovi još četiri policijska sindikata u zemlji.

Povezane vesti