018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Poleteo prvi avion za Trst

Sa niškog aerodroma poleteo je prvi avion italijanske kompanije „Mistral Er“, koji će od sada leteti svakog utorka i petka na relaciji Niš – Trst. Cena karte, sa svim taksama, iznosi 49 evra u jednom pravcu. 

Osim za turiste, nova avio linija, pokrenuta zahvaljujući međunarodnom projektu, značiće i privrednicima sa juga zemlje, posebno poslovnim ljudima iz kompanija „Beneton“ i „Fijat“, za razvoj regionalne saradnje, ocenjuje rukovodilac aerodromskog sektora za saobraćaj, Marjan Aleksić.

Nišlija, Dobrivoje Jeremić jedan je od prvih putnika koji na aerodromu „Car Konstantin“  čekira svoju avionsku kartu do Trsta. Kako kaže, poslednje četiri godine živi  u Italiji i često dolazi u svoje rodno mesto.

-Ovo je odlično, više neću morati da menjam avione i autobuse, već ću za samo sat vremena iz Trsta, gde živim, doći u svoj rodni grad – ističe naš sugrađanin.

Letovi do Trsta deo su međunarodnog projekta „Air.net“, a cena karte je u jednom pravcu, sa svim taksama, 49 evra, odnosno 89 evra, koliko je potrebno izdvojiti za povratnu. S obzirom na to da veliki broj naših ljudi živi i radi u Italiji, Sloveniji i južnoj Austriji, organizatori linije, niški aerodrom i italijanska agencija „Balkan Express“, očekuju veliki broj putnika.

Podstimo, kompanija „Mistral Er“ bavi se teretnim i poštanksim saobraćajem, i u vlasništvu je italijanskih pošta, a za potrebe turističkih agencija obavlja i putnički čarter saobraćaj. Raspolaže sa ukupno osam aviona.

Povezane vesti

  • Juznjak

    Postavite video , hvala… !

  • sergei

    Sa srecom! Samo strahujem da ne zavrsi kao sa Wind-jetom….Jos mi nije jasno, nije li se mogla dobii nega druga, atraktivnija, destinacja u Italiji, kao na primer Firenca, a ne Trst, koji je na samom ulazu u Italiju, prakticno, na granici sa Slovenijom…Italija je veoma dugacka drzava, pa mislim da bi neka destinacija juznije, mnogo bolja bila….