018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pola veka pedagoškog i naučnog rada profesora Milutina Đorđevića (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi:

Profesor Filozofskog fakulteta u penziji Milutin Đorđević obeležio je 80 godina života i pola veka pedagoškog i naučnog rada. Autor je i koautor tridesetak knjiga iz oblasti pedagogije koje su u Srbiji, ali i bivšoj Jugoslaviji, štampane u tiražu od 600.000 primeraka.

Na stručnom skupu pedagoga Nišavskog okruga u Učiteljskom domu, profesor Milutin Đorđević bio je učesnik kome je ukazana posebna čast i to za doprinos naučnoj i stručnoj misli u oblasti pedagogije u Srbiji.

Bio je učesnik i rukovodilac timova naucnih radnika, koji su radili na značajnim projektima iz oblasti pedagogije, a kao samostalan autor izdao je takođe i veliki broj školskih udžbenika, monografija o svom rodnom kraju i knjiga.

„Pusta reka i Pustorečani“ naziv je monografije o rodnom kraju profesora Đorđevića objavljene 2000. godine, u međuvremenu izdato je još jedno dopunjeno izdanje ove knjige.

Inače, profesor Đorđević svoj radni vek zapoceo je kao učitelj, a radio je i kao profesor na pedagoškim akademijama u Pirotu, Aleksincu, Jagodini. Penzionisan je kao redovan profesor Filozofskog fakulteta u Nisu, gde je sa saradnicima ucestvovao u realizaciji mnogih naucnih projekata.

Povezane vesti