018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pola veka Doma zdravlja

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Najveća ustanova primarne zdravstvene zaštite u ovom delu Srbije, niški Dom zdravlja obeležio je pola veka uspešnog rada, uz podsećanje da period razvoja tek predstoji, kako kroz obnovu opreme, tako i kroz edukaciju zaposlenih.
Pedeset godina postojanja jedne ovakve institucije, bila je prilika da se ukaže i na potrebu da grad veličine Niša dobije još jednu ovakvu ustanovu u narednom periodu.

Trideset prvog decembra 1962. godine, tadašnji Niš dobio je svoj prvi Dom zdravlja, koji je u međuvremenu postao najveći na Balkanu, sa više od hiljadu zaposlenih, koji opslužuju skoro trista hiljada pacijenata. Od 2006. godine, ova je ustanova pod ingerencijom Grada, koji će nastaviti da radi na podizanju nivoa zdravstvenih usluga važnih za sve građane Niša i okoline, istakao je prvi čovek Grada.

Dom zdravlja je u proteklih 50 godina postigao zapažene rezultate, koji su ovu ustanovu svrstali u red najboljih i najopremljenijih u zemlji, a jedan od ciljeva koje je rukovodstvo zacrtalo za naredni period jeste i edukacija mladih snaga. Još jedan od važnih segmenata, na kojima će Dom zdravlja raditi u narednom periodu, jeste i saradnja sa ostalim zdravstenim ustanovama, a posebno sa Kliničkim centrom, sa kojim već godinama čini jedinstvenu celinu.

Svečanom prijemu, povodom pola veka rada, prisustvovali su predstavnici Grada, opština i ustanova sa kojima Dom zdravlja uspešno sarađuje već dugi niz godina i sa kojima se planira još intenzivniji rad na poboljšanju uslova, kako za pacijente tako i za zaposlene.

Povezane vesti