018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pokretanje privrede prioritet opštine Svrljig (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi:

Do kraja ove godine biće razrešen status preduzeća „Herbogal“ u Svljigu, u koje ruski partner želi da uloži 35 miliona evra.

Strane investicije i podsticajna sredstva iz budžeta za poljoprivredna gazdinstva su model za oživljavanje privrede i zapošljavanja mladih ljudi u opštini Svrljig.

Ove godine deveta Belmužijada, koja se održava od 1. do 3. avgusta, pored tradicijie ovog kraja, afirmisaće i poljoprivredne i turističke potencijale opštine Svrljig i juga Srbije.

Rukovodstvo opštine Svrljig ove godine planira da pokrene posustalu privrednu ovog kraja i to kako oživljavanjem postojećih preduzeća posle neuspešnih privatizacija, tako i novim stranim investicijama i podsticajnim merama za razvoj poljoprivrede.

Već devet godna zaredom svake prve nedelje avgusta u Svrljigu se održava privredno-turistička manifestacija Belmužijada. I ove godine organizator je pripremio bogat program manifestacije, koji će u večernjim časovima „začiniti“ poznate muzičke zvezde.

Posle Belmužijade, 16. avgusta, u selu Lukovu održava se još jedna manifestacija u svrljiškom kraju i to druga Janjijada. Prošle godine okupila je 2.000 posetilaca, a domaćin ovogodišnje biće Dragoslav Mihajlovic Kanarinac počasni građanin Svrljiga.

Povezane vesti