018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pokret socijalista: „Sprečiti Albance sa Kosova da masovno kupuju stanove u Nišu“ (VIDEO)

Pokret Socijalista oštro osuđuje sve veću prodaju nekretnina u Nišu Kosmetetskim Albancima i apeluje na Vladu Srbije i sve državne organe da hitno intervenišu jer se, prema rečima predsednika ove stranke u Nišu, Vladislava Milenkovića, radi o nezakonitom prometu imovine i stvaranju velike Albanije.

U GO Pokreta Socijalista u Nišu smatraju da nadležni organi ne smeju dozvoliti nekontrolisanu kupovinu stanova u Srbiji od strane Kosmetskih Albanaca, naročito ako se zna da je na nedavnom sastanku Salije Beriše sa predsednicima opština Preševa, Bujanovca i Medveđe i predstavnicima  Kosova i Metohije, zatraženo stvaranje tzv prirodne ili velike Albanije koja obuhvata čitav prostor Južne Srbije, kaže predsednik ove stranke u Nišu Vladislav Milenković.

- Apelujemo na sve državne organe da odmah i bez odlaganja svim raspoloživim sredstvima u korenu saseku ovu po mnogo čemu neprihvatljivu i nezakonitu pojavu i sve učesnike kako Srpske tako i Albanske nacionalnosti procesuiraju i stanu na put nezakonitostima. Pokret Socijalista očekuje da se povodom ovoga oglasi i Vlada Srbije i resorna ministarstva, jer se radi o organizovanom kriminalu protiv države Srbije – ističe Milenković.

U Pokretu Socijalista očekuju da se u ovaj problem uključe i druge stranke kako opozicije tako i pozicije, kako bi se sprečilo dalje okupiranje Niša od strane Kosovskih Albanaca koji su pre tri godine masovno podnosili zahtev za prebavilašte u Nišu i da su do sada postali vlasnici oko 300 stanova u našem gradu, dodaje Milenković.