018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pokrenuta mreža telefonskih savetovališta „Deca Srbije“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Kako bi unapredio zdravstvenu zaštitu majke i detete Republički fond za zdravstveno osiguranje razvio je mrežu telefonskih savetovališta “Deca Srbije”. Telefonsko savetovalište namenjeno roditeljima i trudnicama, funkcioniše i u Nišu gde porodilje, između ostalog, mogu dobiti savet za pravilnu negu i brigu o deci, kao i pomoć oko nege bolesne dece.

Telefonsko savetovalište otvoreno je 24 časa, pa roditelji u svakom trenutku mogu, na telefon: 4100287, dobiti savet kako da pravilno brinu o deci, ali i pomoć u nezi bolesne dece. Direktorka niške filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Svetlana Milijić kaže da je ovo samo još jedan korak ka unapređenju zdravstvene zaštite dece i trudnica.

Savetovalište funkcioniše u okviru Slube polivalentne patronaže Doma zdravlja Niš i u njemu rade medicinske sestre sa velikim iskustvom na terenu koje su spremne da pruže podršku u zaštiti i očuvanju zdravlja majke i deteta, kaže glavna sestra u ovoj službi Dragana Zdravković.

Projekat je u Nišu počeo da se sprovodi 8. marta i trenutno je angažovano 5 sestara preko dopunskog rada, što se pokazalo kao nedovoljno. Zbog toga će, najavljuje direktorka Fonda, one uskoro dobiti i pojačanje.

Povezane vesti