018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pokrenuta inicijativa za otvaranje Bogoslovskog fakulteta u Nišu (VIDEO)

Predsednik Skupštine Grada Niša, prof. dr Mile Ilić bio je gost Patrijarha srpskog Irineja. U razgovoru, profesor Ilić je upoznao njegovu Svetost sa svim aktuelnosima u našem gradu, a između ostalog, dogovoreno je i pokretanje zajedničke inicijative Grada i Crkve za otvaranje Bogoslovskog fakulteta u okviru niškog Univerziteta.

Susret dvojice dugogodišnjih prijatelja, Patrijarha, koji je čak 35 godina službovao u našem gradu, rukovodeći Niškom eparhijom, i profesora Ilića, koji je već više od dve decenije u vrhu političke scene Niša, protekao je u srdačnom i prijateljskom tonu. Profesor Ilić je Patrijarha informisao o svim aktuelnostima i događajima u Nišu i, što je i najvažnije, o nastavku izuzetno dobre saradnje Grada i Crkve na zajedničkim projektima, započetoj u vreme dok je sadašnji Patrijarh bio u Nišu, a nastavljenoj i nakon dolaska novog Episkopa.

Između ostalog, predsednik Gradske skupštine je Patrijaha obavestio o nedavnom sastanku sa rukovodstvom Železnice na kome se i defitivno odustalo od elektrifikacije pruge kroz Niš, što će konačno omogućiti i početak realizacije projekta izmeštanja pruge iz centra grada. Ujedno, dogovoren je i nastavak saradnje sa ciljem otvaranja Bogoslovskog fakuteta u Nišu.

Obojica sagovornika posebno su istakli zadovoljstvo svim što je učinjeno na obeležavanju jubileja Milanskog edikta, čiji je domaćin bio upravo Niš, a profesor Ilić pozvao je Patrijarha da, kada god mu to obaveze dozvole, poseti Niš i svoje doskorašnje sugrađane.

Povezane vesti