018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Poklopci i staro gvožđe na meti

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Otpadno gvožđe i poklopci sa šahti po ko zna koji put bili su na meti kradljivaca u Nišu. Niška policija uhvatila je tokom vikenda trojicu mlađih Nišlija u pokušaju da ukradu otpadno gvožđe u krugu toplane u naselju Crvena zvezda. Još jedan mladić uhvaćen je na delu – u krađi dva poklopca šahti u ulici Dimitrija Tucovića. Protiv svih su podnete krivične prijave, ali se dugoročnije rešenje, izgleda još ne nalazi.

Još jedna krađa starog gvožđa u Nišu. Pripadnici policije zatekli su 1. marta u niškom naselju Crvena zvezda trojicu Nišlija, kako usred bela dana pokušavaju da ukradu otpadno gvožđe iz kruga toplane Apelovac. Na delu su zatečeni 23-godišnji Dalibor V, 19-godišnji Denis A, i još jedan 16-godišnjak.

Osim starog gvožđa, na stalnoj meti kradljivaca jesu i poklopci sa šahti. Dvadesetdevetogodišnji Danijel R. iz Niša sinoć je oko 22 i 20 skinuo dva poklopca, u ulici Dimitrija Tucovića, ali je vrlo brzo uhvaćen. Odnošenje poklopaca sa šahti dugogodišnji je problem, ne samo u Nišu. Pretpostavlja se da kradljivci te poklopce preprodaju, a građani Niša kažu da su viđali prodavce na niškom otpadu. U gvožđarama napominju da im preprodavci nisu konkurencija, ali da bi tu ilegalnu prodaju nadležni svakako trebalo da iskorene.

Možda bi se to rešenje moglo naći u kruševačkoj fabrici Trajal, u kojoj samo što nije počela proizvodnja poklopaca za šahte od reciklirane gume. Takvi poklopci bi, kažu u toj fabrici, bili jeftiniji, a sigrurno bi oterali kradljivce, jer od njih ne bi imali nikakve koristi.

Poklopci za šahte u gvožđarama koštaju do 3.900 do 4.250 dinara, na crnom tržištu mnogo manje.
U Nišu lopovi ne biraju. Podsetimo, kradu se i elektični kablovi, akumulatori iz automobila, a veoma često i bronzane figure sa groblja.

Povezane vesti