018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pokloni za decu ratnih veterana i invalida

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Uoči obeležavanja đačke slave Sveti Sava i nastupajuće Kineske nove godine,  Udruženje srpsko-kineskog prijateljstva u Nišu priredilo je svečani prijem za decu ratnih veterana i invalida od 1990. godine. Mališanima je Gu Čou, predstavnik Privredne komore pri Ambasadi Republike Kine u Srbiji tom prilikom uručio prigodne poklone. Prijemu su prisustvovali predstavnici GO Medijana i Dečje biblioteke Niš.

U novootvorenom kineskom restoranu u ul. Koste Stamenkovicća, predstavnici Udruženja srpsko-kineskog prijateljstva, povodom nastupajuće školske slave Sveti Sava i Kineske nove godine, priredili su prijem za decu ratnih veterana i invalida od 1990. godine. Pokrovitelj ovog prijema koji učvršćuje prijateljstvo između dva naroda je gospodin Gu Čou, predstavnik Privredne komore pri Ambasadi Republike Kine u Srbiji.

Mališani školskog i predškolskog uzrasta, čiji su roditelji učesnici ratova i ratni invalidi dobili su od pokrovitelja prigodne poklone, knjige, slikovnice i školski pribor.

U Gradskoj opštini Medijana podržavaju manifestacije koje grade mostove prijateljstva i saradnje. Za članove Udruženja boraca rata iz 1999. godine, domaćin manifestacije Gu Čou, predstavnik Privredne komore pri ambasadi Republike Kine u Srbiji obezbedio je posebne privilegije prilikom kupovine u kineskim trgovinama u Nišu.

Predstavnici Udruženja Srpsko-kineskog prijateljstva, boračkih udruženja, Dečje biblioteke, kao i deca ratnih veterana i invalida imali su priliku da se upoznaju sa  tradicijom pripremanja i ispijanja kineskog čaja i specijalitetima kineske kuhinje.

Povezane vesti