018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pokloni mališanima ustanove Duško Radović povodom novogodišnjih praznika (VIDEO)

Komentari: isključeni

Omladina PUPS-a i aktivisti „Snage mladih“ obišli su korisnike Doma „Duško Radović“ i uručili progodne poklone mališanima ove ustanove povodom novogodišnjih praznika.
Korisnici Doma, posebno deca sa teškim fizičkim mentalnim oštećenjima u maloj domskoj zajednci, željna su svake pažnje i ovakva druženja sa donatorima su dobra prilika da se podigne svest Nišlija o ugroženosti ranjivih socijalnih grupa, kaće direktorka ustanove, Gordana Živaljević.
Za decu iz male domske zajednice, ali i one bez roditeljskog staranja, aktivisti PUPS-a i nevladine organzacije „Snaga mladih“ primpremili su pakete, sa željom da im ulepšaju predstojeće novogodišnje praznike.
Korisnici Doma „Duško Radović“, posebno mališani u maloj domskoj zajednici, željni su svake pažnje i druženja, kaže direktorka ove republičke ustanove socijalne zaštite, Gordana Živaljević.
U maloj domskoj zajednici trenutno je smešteno 10 korisnika sa posebnim potrebama kojima je potrebna stalna pomoć i nega. Sa ovom decom, rade samo po dve negovateljice, dok u drugom delu Doma se nalazi sedmoro dece bez roditeljskog staranja.

Povezane vesti