018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pojačana kontrola ugostiteljskih objekata: Pronađeno 26 paketića droge

U cilju povećanja bezbednosti građana, pripadnici niške policije su u toku noći izvršili posebnu akciju pojačane kontrole ugostiteljskih objekata kao i lica koja borave u njima.

Kako je saopšteno, kontrola je izvršena u 12 ugostiteljskih objekata, 134 lica koja su boravila u njima kao i pregled 15 putničkih motornih vozila. Prilikom pregleda pronađena su dva noža i jedan metalni boks. Podneto je ukupno 7 prekršajnih prijava, kako zbog posedovanja navedenih predmeta tako i zbog nenošenja ličnih dokumenata.

U proteklih 15 dana, prilikom pojačane kontrole ugostiteljskih objekata kao i mesta gde se okuplja veći broj lica, policijski službenici pronašli su 26 paketića droge, zbog čega je 5 uličnih dilera uhapšeno. Takođe, pronađeno je 12 palica, 11 noževa, 3 suzavca u spreju i 1 pancir. Podneto je ukupno 66 prekršajnih prijava protiv 66 lica, kako zbog posedovanja navedenih predmeta tako i zbog narušavanja javnog reda i mira i nenošenja ličnih dokumenata, dok je preko 1500 osoba legitimisano.

Kako je najavljeno, akcija će biti nastavljena i u narednom periodu.

Osim toga, policijski službenici juče su uhapsili 34-godišnjeg B.P. i 36-godišnjeg G.R., obojica iz Niša, i doneli im rešenje o zadržavanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su dilovali drogu.

B.P. se tereti da je juče, 25. februara, dvojici konzumenata prodao po paketić heroina, težine od po 0,20 grama, kao i da je neovlašćeno držao paketić ispunjen marihuanom težine 0,40 grama. G.R. se sumnjiči da je posredovao u kupoprodaji.

Po isteku mere zadržavanja, B.P. i G.R. će sa krivičnom prijavom biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Povezane vesti