018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pojačana kontrola i suzbijanje narkomanije (VIDEO)

Komentari: isključeni

Bezbednosna situacija u Nišu je stabilna, kažu u niškoj policiji. Kako ističu, u cilju suzbijanja nasilja i razbojništva pojačana je kontrola u gradu, što se posebno odnosi na ugostiteljske objekte. Tako je na ulicama duplo više policajaca u odnosu na isti period prošle godine, kaže načelnik Odeljenja kriminalsitičke policije Dejan Anđelković. Osim toga, jedan od glavnih ciljeva u narednom periodu, kako najavljuju, biće suzbijanje narkomanije.

U januaru i februaru ove godine, zabeleženo je 10 slučajeva razbojništva, što je duplo manje u odnosu na isti period 2013. kada su bila 22 slučaja. To, kaže načelnik Odeljenja kriminalsitičke policije Dejan Anđelković, pokazuje da je policija aktivno učestvovala i u preventivi i u suzbijanju ovakvih pojava.

Pre dvadesetak dana niški policajci počeli su pojačano da kontrolišu ugostiteljske objekte, noćne klubove i kafiće u cilju povećanja bezbednosti, ali i kako bi se utvrdilo da li ovi objekti poštuju propise o radnom vremenu, zabrani točenja alkohola maloletnicima i slično. Legitimisano je oko 2000 lica. Tokom ovih kontrola zaplenjeno je 35 paketića sa narkoticima, 23 noža, 15 palica, tri suzavca, tri metalna boksa i jedan pancir.

U niškoj policiji su najavili da će se ovakve akcije nastaviti, a osim toga ističu da će im jedan od glavnih ciljeva biti suzbijanje narkomanije. Prema njihovim podacima, samo u prva dva meseca ove godine podneto je 57 prijava, što je za 30 više u odnosu na isti period prošle godine i to je, kažu, alarmantno.

Povezane vesti