018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Poginuo radnik na gradilištu zgrade u Nišu

Od:
Komentari: isključeni

Radnik G. M. (43) iz sela Malošita, kod Niša, poginuo je na gradilištu zgrade u Nišu, u Ulici Naserova, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Do nesreće je došlo juče, posle 15.30 sati, kada se radnik G. M, po isteku radnog vremena, vratio po svoje stvari koje je zaboravio u potkrovlju i, u povratku, propao kroz ogradu stepeništa između 5. i 6. sprata, sa 16 metara visine.
Nastradali radnik nije bio u radnom odnosu i nema zaključen ugovor o angažovanju na radu kod podizvođača za koga je radio – DOO Ninović CO iz sela Krastavče, Gadžin Han, koji nema zaključen ugovor o izvođenju radova sa investitorom DOO Stabilprojekt, već samo datu ponudu koju je investitor prihvatio i na osnovu koje su započeli radovi.
Inspektor rada je na licu mesta konstatovao da je bila postavljena drvena ograda oko otvora stepeništa od 1. do 7. sprata, ali je ona bila nestabilna i slabo učvršćena, kao i da na gradilištu nema koordinatora za izvođenje radova.
Inspektor je izrekao usmenu zabranu rada na gradilištu, a u toku je uzimanje izjava i prikupljanje ostalih podataka potrebnih za sačinjavanje zapisnika.
Inspekcijski nadzor će biti nastavljen radi utvrđivanja uzroka povrede na radu i preduzimanja zakonom propisanih mera, piše u saopštenju.

Tanjug 26 Jun 2015 14:54
Foto Tanjug, Z. Žestić (ilustracija)