018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Podsticaj razvoju civilnog društva (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu održala je konsultativni sastanak u Nišu sa predstavnicima civilnog društva. Cilj sastanka je razgovor sa organizacijama o njihovim potrebama, kako bi im ambasada i ubuduće što efikasnije pomagala, ali i kako bi uz pomoć njihovog iskustva bio razvijen novi program za jačanje uloge civilnog društva u Srbiji.
Interesovanje organizacija civilnog sektora za sastanak sa predstavnicima Ambasade Kraljevine Norveške i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, bilo je veliko. Cilj sastanka je razgovor o trenutnoj situaciji u ovom sektoru, potrebama za finansijskom podrškom i najboljim rešenjima za održivost rada organizacija.
Osim diskusije, na sastanku je bilo reči i o tekućim projektima podrške.
Kako bi se bolje sagledale potrebe organizacija civilnog društva i videlo na koji način lokalna zajednica može da im pruži podršku u budućnosti, na sastanku je bilo i predstavnika Grada.
Sastanak u Nišu jedan je od 3 koja će Norveška ambasada organizovati. Oni će pomoći u razvoju programa finansiranja koji će biti prolagođen potrebama civilnog društva i koji će biti pokrenut u prvom kvartalu 2015. godine. U februaru će biti održana i završna svečanost u Beogradu, kada će biti predstavljen novi Poziv za prijavljivanje za Program podrške civilnom društvu.

Povezane vesti