018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Podsticaj opštine Aleksinac za smanjenje nezaposlenosti (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Opština Aleksinac, sa dva miliona dinara finansiraće nezaposlene građane koji žele da otvore firmu ili pokrenu sopstveni biznis.

To je danas najavio predsednik Opstine Nenad Stanković koji je sa direktorom niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Bobanom Matićem potpisao Sporazum o saradnji.

Na osnovu njega će već naredne nedelje biti raspisan konkurs u ispostavi za nezaposlene u Aleksincu.

U Aleksincu živi oko osam hiljada radno sposobnih, a zvanično nezaposlenih stanovnika. To predstavlja stopu nezaposlenosti od čak 54 odsto, što je daleko iznad proseka u zemlji. Zbog toga je rukovodstvo opštine rešilo da iz skromnog budžeta izdvoji dva miliona dinara, kojima će, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, finansirati pojedince koji budu rešili da pokrenu sopstveni biznis.

Predsednik Opštine i direktor niške Filijale potpisali su sporazum o saradnji na osnovu koga će već od ponedeljka biti raspisan konkurs na koji će moći da se jave svi zainteresovani nezaposleni stanovnici aleksinačke opštine. Stanković i Matić kažu da će uslovi konkursa vrlo brzo biti utvrđeni, kao i visina pojedinačnih podsticajnih sredstava za samozaposljavanje. Šta je sve potrebno da bi neko dobio sredstva, biće istaknuto u ispostavi niške Filijale NSZ u Aleksincu. Ove mere predviđene su u okviru Akcionog plana zapošljavanja koji je pripremilo opštinsko rukovodstvo, a koji predviđa i javne radove, za koje se još čeka da država odobri novac.

Povezane vesti