018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Podrška kolega Niškoj TV (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Sindikat novinara Srbije daje punu podršku kolegama Niške televizije i poziva gradski parlament Niša da ne dozvoli gašenje najgledanije televizije na jugu Srbije. Više od 35.000 potpisa Nišlija protiv privatizacije gradske televizije obavezuje sve odbornike da sačuvaju NTV čiji su osnovač i obezbede profesionalno novinarstvo.
Sindikat novinara Srbije podseća gradsku vlast da srpski ustav i evropska praksa dozvoljavaju svima, naravno, i lokalnoj samoupravi da budu osnivači medija. Državu iz medija proteruju zakoni, pisani pod dirigentskom palicom medijske
koalicije, koja za astronomske nadoknade i brojne privilegije štiti interese domaćih i stranih tajkuna i političara, istice u saopstenju Predsednica SINOS-a, Dragana Čabarkapa. Potrebno je, samo, da odbornici sačekaju odluku Ustavnog suda o ovom pitanju i ne preuzimaju na sebe odgovornost (i krivicu) koja je na Minisstarstvu kulture i inforsmisanja. Sindikat novinara Srbije poziva Nišlije, pre svega predstavnikke svih sindikata, da se solidarišu i sačuvaju gradsku televiziju, navodi se u saopstenju.