018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Podrška Grada udruženju „Zoo Planet“

Komentari: isključeni

Ukoliko biste u vašem domu ili dvorištu zatekli zmiju, u Nišu ne biste imali koga da pozovete u pomoć, sem volonterskog udruženja „Zoo Planet“.

Upravo zato, lokalno rukovodstvo odlučilo je da ovom udruženju pomogne, i to izdvajanjem 100.000 dinara iz budžeta, kao i donacijama gradskih većnika. Za uklanjanje zmija koje im uđu u dvorišta ili kuću, građani Niša mogu da se obrate jedino Udruženju za zbrinjavanje životinja „Zoo Planet“, koje ne finansira grad. Četiri volontera Udruženja bez prostorija i prihoda, životinje odvoze do svog mini prihvatilišta i vraćaju ih u prirodu. Samo prošle godine uklonili su 68 zmija, od kojih je bilo sedam otrovnica. Ovom udruženju pomoć će pružiti čelnici grada.

Ranković dodaje da će pomoć pružiti i ostali članovi Gradskog veća i kabineta gradonačelnika, kao i da će Grad pronaći način da trajno reši ovaj problem.

Ranije su vatrogasci pomagali građanima u ovakvim situacijama, kao u slučaju kada su uklonili zmiju sa bankomata. Ali od prošle godine, kada je poskok ujeo pripadnika te službe, više ne pružaju takvu vrstu pomoći.

Povezane vesti