018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Podneto 35.000 zahteva za legalizaciju objekata (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U Nišu je podneto blizu 35.000 zahteva za legalizaciju objekata, a 31. oktobar je krajnji rok za kompletiranje dokumentacije za one koji su zahteve podneli do januara, do kada su nadležne službe primale zahteve građana.

Interesovanje za legalizaciju ove godine veće je u odnosu na prethodne – kada je država građanima nudila mogućnost da legalizuju divlju gradnju. To je u našoj emisiji ,,Hoću da znam“ potvrdio i načelnik Uprave za planiranje i izgradnju Rodoljub Mihajlović podsetivši da sva neophodna dokumenta za dopunu zahteva građani mogu da dostave do 31. oktobra Centru za izdavanje dozvola, koji se nalazi u ulici Nikole Pašića br. 22.

Na legalizaciju u Nišu čeka 36.000 objekata, a zahteve je, do sada, podnelo blizu 35.000 Nišlija. U Nišu postoji 8 gradskih zona,tako da cena legalizacije zavisi pre svega od lokacije na kojoj je objekat izgrađen,i od njegove površine.

Do kraja ove godine u primeni će biti dva zakona koja regulisu legalizaciju divlje gradnje. Na osnovu jednog, građani u zemljišne knjige upisuju samo pravo svojine nad objektom, dok po Zakonu o legalizaciji, ukoliko dostave svu neophodnu dokumentaciju, dobijaju papire i dozvolu,na osnovu kojih ce ,moci da trguju legalizovanom nekretninom.

Povezane vesti