018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Podela paketa hrane (VIDEO)

Komentari: isključeni

Crveni krst je za dva meseca podelio 2375 paketa hrane najsiromašnijim porodicama koje žive u selima na teritoriji 4 niške opštine.

Nešto više od 10 odsto seoskog stanovništva na teritoriji grada živi u siromaštvu što je za 2 odsto više od proseka u selima u ostatku Srbije, pokazuje izveštaj Crvenog krsta.

Podela paketa hrane za najsiromašnije porodice koje žive na selima na teritoriji opština Crveni Krst, Pantelej, Palilula i Niška Banja počela je 16. oktobra – na Svetski dan hrane. Od tada je pakete dobilo 2375 porodica, odnosno 7520 ljudi. Najviše paketa dobili su stanovnici sela sa teritorije opštine Crveni krst – ukupno 910, a najmanje paketa otpremljeno je u sela sa teritorije Niške banje – 379.

Preko 191 tona hrane za stanovnike 65 sela – podaci Crvenog krsta govore da je siromaštvo u niškim selima veće u odnosu na sela ostatka Srbije, i iznosi nešto više od 10 odsto.

Ovo je najveća akcija Crvenog krsta u 2013. godini, kako po količini hrane tako i po broju obuhvaćenih stanovnika. Ukupna vrednost podeljene hrane je 23 miliona dinara, a sama distribucija koštala je 630 hiljada dinara, dodaju u Crvenom krstu.

Povezane vesti