018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Pod krovom Srbije“ u Niškoj telviziji (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U Maloj galeriji Niške telvizije , otvorena je izložba slika “Pod krovom Srbije”, koju čine radovi nastali na osmoj likovnoj koloniji u Knjaževcu. Likovnu koloniju uspešno organizuje knjaževački Dom kulture , a od pre nekoliko godina, u njenom radu učestvuju i umetnici iz inostranstva. Izložba “Pod krovom Srbije” je i najznačajnija izložba u Maloj galeriji NTV koja je otvorena pre dve godine.
Radovi koji se mogu videti u Maloj galeriji NTV-a do kraja januara sledeće, 2015.godine, nastali su u periodu od 12. do 17. avgusta 2013 na knjaževačkoj likovnoj koloniji. U sazivu je učetvovalo 12- oro umetnika, medju kojima i Miroslav Andjelković, Rade Ristić, Uroš Đurić, Agostino Bergo, Mirjana Bobić Mojsilović, Slobodan Jovanović i drugi.
Iako spada u relativno mlade, ove godine je održana 9.put, knjaževačka likovna kolonija odlikuje se izuzetnim kvalitetom učesnika i organizatora. Osobenost je njena mobilnost, promena lokaliteta na kojima umetnici slikaju i žive u vreme njenog održavanja, što kao kvalitet, uz onaj umetnički koji je primaran, donosi i turističku promociju Stare planine i knjaževačkog kraja. Koloniju svake godine organizuje Dom kulture, pod pokroviteljstvom Opštine Knjaževac i uz pomoc brojnih ljubitelja umetnosti.
Među umetnicima čije su se slike našle na izložbi je i italijan Agostino Bergo, pa je ovom prilikom predsedica društva “Dante Aligijeri”- Slavica Mitić Paolillo uručila darodavnice knjaževačkom Domu kulture i Niškoj televiziji, za doprinos projektu “Obostrana inspiracija i promociju juga Srbije u Italiji.
S obzirom na činjenicu da je Niška televizija ušla u proces privatizacije, nadamo se da će neki novi vlasnik sačuvati tradiciju Male galerije, te da je izložba “Pod krovom Srbije “ poslednja, ali samo u ovoj kalendarskoj godini.