018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počinje prolećno zasedanje parlamenta

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Uz himnu “Bože pravde” i svečanu gardu Vojske Srbije na ulazu, Skupština Srbije danas je započela prolećno zasedanje.
Poslanici na početku sednice, na kojoj će razmtrati 16 zakonskih predloga i drugih akata, koriste pravo prema Poslovniku o radu da od predstavnika vlasti zatraže određene informacije.

Na dnevnom redu izmene zakona o hemikalijama, o biocidnim proizvodima, o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine.
Takođe, raspravljacje se i o potvrđivanju sporazuma Srbije i Urugvaja o saradnji u oblasti veterine, Srbije i Alžira u oblasti zdravlja životinja, te sporazumu Vlade Srbije i Kabineta ministara Ukrajine o saradnji u oblasti boljnog karantina i zaštite bilja.
Parlamentarci će dati sud i o potvrđivanju Protokola o održivom turizmu uz Okvirnu konvenciju u zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i o održivom upravljanju šumama uz Okvirnu konvenciju i održivom razvoju Karpata.
Biće razmatrana i zbirna lista kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku finkciju, kao i izmene i dopune Odluka o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora.
Parlament se sastaje u dva redovna zasedanja godišnje – prvo počinje prvog radnog dana u martu, a drugo prvog radnog dana u oktobru.
Tanjug 03.03.2015 10:20
Foto Tanjug, O. Toskić/ arhiva

Povezane vesti