018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počinje obnova kuća u Obrenovcu

Komentari: isključeni
Tagovi:

Danas počinju radovi na obnovi kuća srušenih u poplavama i oštećeni građani će pre zime dobiti siguran krov nad glavom, izjavio predsednik opštine Obrenovac.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da je obavljena neophodna procedura i analiza, da postoji rok, prema ugovoru, od 60 dana, za završetak objekata i da je cilj obnova kanalizacione i vodovodne mreže, grejanja i struje.

Predsednik opštine Obrenovac je najavio da prvu fazu obnove, koja počinje danas, izvodi Vojska Srbije i da će praktično biti sklanjane ruševine prethodnih domaćinstva, a da će potom građevinska kompanija raditi na izgradnji kuća.

Na pitanje novinara na koliko objekata danas počinju radovi, Čučković je odgovorio da su izdata pravosnažna rešenja za prvih devet objekata, a da su, inače, gotova rešenja za 33 objekta.

Govoreći o sredstvima, Čučković je najavio da je oko 360 opredeljeno po kvadratnom metru za jedno domaćinstvo, što znači da će za svih oko 70 kuća to iznositi nekoliko miliona evra, podsetivši da je šteta u Obrenovcu od poplava više desetina miliona evra.

Čučković je precizirao da je juče izdato 315 rešenja za materijalne nadoknade za oštećene objekte, odnosno da je do sada izdato više od 2.500 rešenja u Obrenovcu i da će taj posao biti završen do kraja avgusta.

Predsednik opštine Obrenovac je najavio da će danas početi i obnova svih osnovnih i srednjih škola, da se, takođe, obnavljaju i obdaništa i da očekuje da će taj posao biti završen u toku septembra.

Govoreći o prevenciji, Čučković je rekao da su poplave napravile četiri ogromna proboja na Savi i Kolubari i da je neophodno završiti sanaciju do kraja godine.

(Tanjug)

 

Povezane vesti