018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počinje Kongres radiologa

Komentari: isključeni

U Nišu danas počinje Kongers radiologa, koji će okupiti vise od 300 najpoznatijih svetskih i domaćih imena iz ove oblasti. U okviru Kongresa, održaće se i 7. sastanak posvećen interventnim neuroradiološkim procedurama. Predsednik ovogodišnjeg Kongresa je direktor Centra za radiologiju niškog Kliničkog centra, prof.dr Petar Bošnjaković. Svečano otvaranje predviđeno je za večeras u 20 sati u sali Narodnog pozorišta.  

Kongres radiologa, koji je danas počeo sa radom, okupio je u Nišu preko 300 najeminentnijih svetskih i domaćih radiologa. Želim da, osim razmene iskustava i znanja, iz Niša ponesete i lepe uspomene, rakao je u svojoj reči dobrodošlice, predsednik ovogodišnjeg Kongresa radiologa, direktor Centra za radiologiju niškog Kliničkog centra, prof. dr Petar Bošnjaković.

U sklopu Kongersa održava se i 7. sastanak posvećen interventnim neuroradiološkim procedurama, tako da je prvi radni dan počeo upravo Neurointervencijama

Tokom Kongresa, koji se održava u sali Grand hotela, za učesnike je u sali ovog hotela, organizovana i izložba najsavremenijih aparata iz radiologije.   Kongres će trajati četiri dana, a svečano otvaranje će biti večeras u 20 sati u sali Narodnog pozorišta. Da bi se gosti što prijatnije osecali, predviđen je i obilazak grada, tako da će lekari koji prvi put dolaze u Niš moći da se upoznaju i sa istorijom našeg grada, ističe prof. Bošnjakovic.

Povezane vesti