018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počinje festival „Nauk nije bauk“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Sedmi festival nauke “Nauk nije bauk” održava se 3. i 4. aprila na Elektronskom fakultetu, a ove godine ima 67 izlagača iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i Holandije.

Posetioce očekuju postavke, eksperimente, interaktivne radionice i predavanja iz svih naučnih oblasti, kažu organizatori.

Balzakovu izreku da je upitnik ključ svakog znanja potvrdili su učesnici već tradicionalnog festivala “Nauk nije bauk”, koji sedmu godinu zaredom organizuje Gimnazija “Svetozar Marković”. Dva dana će preko 1000 učesnka na 67 štandova demonstrirati naučna dostignuća iz svih oblasti, kažu organizatori.

Ova, za jug Srbije, jedinstvena manifestacija, svoj nastanak duguje nekadašnjoj učenici Gimnazije “Svetozar Marković” Mariji Stanojević, koja je svojim profesorima predložila da organizuju festival prirodnih nauka, kako bi obeležili godišnjicu postojanja škole.

Poslednjih 5 godina “Nauk nije bauk” se održava na Elektronskom fakultetu, a organizaciju festivala pomaže sve više institucija i organizacija.

Šta su sve učenici i profesori osnovnih i srednjih škola, kao i fakulteta, prikazalali na ovogodišnjem festivalu nauke, možete pogledati u specijalnom izdanju emisije “Nauka” koje se na kanalu Niške televizije emituje u nedelju od 17 sati.

Povezane vesti