018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počinje Festival evropskog filma (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Festival evropskog filma “Istok – zapad” trajaće do subote, a za vreme trajanja festivala Nišlijama će biti predstavljeno 8 filmova. Projekcije će biti organizovane od 18 i 20 sati u bioskopu “Kupina”, sali Regionalnog centra za obrazovanje i u Niškom kulturnom centru.
Filmom Mesto zvano dom, srpsko-grčke produkcije, otvoren je festival evropskog filma “Istok – zapad”. Ovo je jedan od 8 filmova sa kojima će se Nišlije upoznati tokom trajanja festival. Ove godine, tema u fokusu je “Drugi svetski rat: različiti pogledi 70 godina posle”.
Oči u oči sa neprijateljem, Ostrvo tajni, Nestao, Snežana – bajka za odrasle, Gorke trešnje, Dva čađava dana i Povratak heroja. Ovi filmovi biće prikazivani do subote u terminima od 18 i 20 sati u bioskopu Kupina, Sali regionalnog centra za obrazovanje i u Niškom kulturnom centru. Organizatori kažu da svi filmski sladokusci mogu naći nešto po svom izboru.
U okviru Festivala evropskog filma “Istok-zapad” održan je okrugli sto na temu „Pokušaj relativizacije žrtava u Drugom svetskom ratu u godini jubileja pobede nad fašizmom“.