018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počinje Dečja nedelja

Komentari: isključeni
Tagovi:

Dečja nedelja, koja ove godine posvećuje posebnu pažnju osnaživanju porodice i podsticanju klime za ostvarivanje prava svakog deteta da odrasta u porodičnom okruženju, počinje danas.

Kako je najavljeno u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dečju nedelju u Domu omladine, čiji se program odvija pod motom „Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica“, otvoriće pomoćnig ministra Branka Gajić.

Skupu će se obratiti i direktor UNICEF za Srbiju Mišel Sen Lo, zamenica Zaštitnika građana za prava deteta i rodnu ravnopravnost Gordana Stevanović i predsednik Prijatelja dece Srbije Ljubivoje Ršumović.

U nastavku otvaranja Dečje nedelje održaće se i javna debata „Usvojenje u Srbiji – činjenice i dileme“ u kojoj će učestvovati stručnjaci, usvojitelji, predstavnici udruženja i medija.

U saopštenju je navedeno da i ove godine Dečju nedelju realizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa organizacijom „Prijatelji dece Srbije“. (Tanjug)

 

Povezane vesti