018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Početak rada Narodne kuhinje neizvestan (VIDEO)

Komentari: isključeni

Iako su sredstva za početak rada niške narodne kuhinje za ovu godinu obezbeđena, još se ne zna kada će oni koji imaju pravo na sledovanje obroka, taj obrok i dobiti. Nadležni u gradskoj upravi kažu da su pregovori u toku, ali da još uvek nije postignut načelni dogovor, ko će pripremati hranu za korisnike narodnog kazana.

Iako je narodni kazan u Nišu još sredinom 2013 godine ugašen i iako je bilo već nekoliko najava da je problem sa narodnom kuhinjiom rešen i da će oni koji imaju pravo na topli obrok dobiti sledovane porcije, danas, u prvom kvartalu 2014 godine, početak rada ove socijalne usluge se ni ne nazire. Prema rečima nadležnih u gradskoj upravi pregovori su u toku, ali kada će pripremanje i podela obroka početi, još se ne zna.

Vodeći se iskustvom iz 2013, kada je usred godine nestalo para za rad narodne kuhinje, gradske vlasti pooštrile su kriterijume na osnovu kojih će se odlučivati ko ima prava na korišćenje ove usluge. Iako se ti kriterijumi još uvek ne primenjuju, resorni većnik Ranđelović objašnjava da su oni neophodni kako se situacija od prošle godine ne bi ponovila.

Iako narodna kuhinja kao vid socijalne pomoći nije zakonom predviđena, niške vlasti će se, kako kažu, zalagati da ona postoji i opstane i u narodnom periodu.

)

Povezane vesti